Сега или никога: Пакиао ще заличава съмненията с нокаут

снимка: Guliver/Getty Images

Световният шампион в осем различни категории Мани "Pacman" Пакиао е твърдо решен да изтрие всички съмнения, че е победил честно в два от трите си мача срещу своя най-голям съперник - Хуан Мануел Маркес.


Преди няколко дни бе официално потвърдено, че на 8 декември Пакиао и Маркес ще се изправят един срещу друг за общо четвърти път, скоро след последния им сблъсък през месец ноември миналата година. Тогава Пакиао спечели по точки, но голяма част от боксовия свят се обедини в мнение, че истинският победител е бил Маркес.


Активът на Мани Пакиао срещу Хуан Мануел Маркес е две победи и едно равенство, но от своя страна мексиканецът продължава да твърди, че е спечелил всичките три мача помежду им до този момент. Филипинецът пък отлично знае, че евентуален нокаут над Маркес би му помогнал много, за да докаже превъзходството си над своя най-титаничен опонент.


"Искам да залича съмненията от последните три мача", довери Пакиао пред ESPN. "Все още има много хора, които ме питат, дали наистина съм спечелил тези мачове. Това ме караше да си мисля - "нещо не е наред, трябва да променя всичко това".


"Този път ще тренирам здраво. Искам да оставя предстоящия мач в историята на бокса. Целта ми е мачът да бъде кратък. Ще търся нокаут", потвърди филипинецът.

 

Хуан Мануел Маркес допълни, че се надява този път съдийските отсъждания да бъдат по-справедливи.

 

"Мисля, че успях да спечеля всичките три мача до момента. Този път не трябва да оставям решението в ръцете на съдиите", заяви Маркес, намеквайки, че той също ще преследва преждевременен край на мача.