В Каталуния: Роналдо "тъжен" заради пари

снимка: БТА

Испанските медии продължават усилено със спекулациите около бъдещето на Кристиано Роналдо в Реал Мадрид, след като снощи самият футболист заяви, че не е "щастлив и в клуба знаят защо".

 

Според "Кадена Сер", CR7 не се чувства достатъчно обичан в клуба, като е настъпил срив в отношенията му с част от съотборниците му и най-вече с доскорошния му близък приятел Марсело, който обяви Икер Касияс за личен фаворит за "Златната топка".

 

Mundo Deportivo обаче има своя версия за изказването на Роналдо и тя е сред най-тривиалните в днешно време - пари и пак пари. Според каталунското издание, португалецът е изразил "истинските си чувства", тъй като не е доволен от заплащането си в мадридския клуб.

 

Договорът на CR7 изтича през лятото на 2015-а година, като той взима 10 милиона евро твърда заплата плюс различни бонуси. Заплатата на Кака, който дори не е резерва за Реал, е същата, а Роналдо се чувства недооценен.

 

Той е сред най-добрите футболисти в света, но е засега е сравнително далеч от лидерите по годишни възнаграждения - Ето'о взима близо 20 милиона евро на сезон в руския Анжи, докато Ибрахимович подписа солидно споразумение с ПСЖ, което му осигурява по 14 милиона евро годишно "чисто". Дори Дрогба, който замина за Китай, взима около 13 милиона, което е накарало Роналдо да се търси начин да повиши възнаграждението си в Реал.

 

Според RAC1, португалецът има мегаоферта от ПСЖ и изпълнителния директор Леонардо, която според Mundo deportivo ще бъде използвана от CR7, за да извие ръцете на Флорентино Перес и да си осигури повече пари. И това е причината Кристиано да е "тъжен".

 

Сегашните действия на Роналдо пък са в пълен контраст на няколко изказвания на головата машина, в които той се врича във вярност на "кралския клуб". Също така той неведнъж е споделял, че е готов да завърши кариерата си в 9-кратните носители на КЕШ.

 

Очаква се по-късно днес португалецът да даде обяснение за изказването си от снощи след мача срещу Гранада, в който той отбеляза 2 гола и получи лека травма.