Валери Божинов: Искам да играя за Торино и да вкарам на Юве

снимка: БТА

Валери Божинов изрази надеждата си, че ще облече екипа на новака в Серия А Торино и дори пофлиртува с феновете на отбора чрез интервю за Tuttosport.

 

Българският нападател в момента е собственост на Спортинг Лисабон, но не е тайна за никого, че не попада в сметките на „лъвовете" за новия сезон. През пролетта на 2012-та Бож игра в Лече под наем, но не можа да помогне на бившия си клуб да се спаси от изпадане в Серия Б.

 

Сега има вероятност Валери да подпише с Торино, като самият той се изказа ласкаво за привържениците на тима и за града като цяло.

 

„Искам отново да бъда онзи Валери Божинов, който като по-млад се влюби в Италия. Искам отново да радвам феновете с головете си и добрите си изяви", коментира Бож, цитиран от Tuttosport.

 

"Защо искам да играя за Торино ли? Много просто - всички там ще ми бъде удобно и познато. Освен това, феновете са фантастични, подкрепяха горещо отбора дори когато беше във втора дивизия. Сега всички искат Торино отново да бъде фактор в Серия А.

 

Центърът на града е много красив, това е един от най-добрите градове за живеене, според мен. Но най-вече ме привличат верните фенове, те са великолепни. Те изискват много от играчите, но винаги ги подкрепят с цялото си сърце.

 

Дори когато спрях да играя в този град, съм посещавал мачове на Торино и много от привържениците са мои приятели", каза още Божинов, визирайки времето, когато беше играч на Ювентус, докато тимът се подвизаваше в Серия Б.

 

„Такива верни привърженици могат да се видят и във Флоренция - уникални, много темпераментни и изцяло обичащи отбора си. Бих искал да ги зарадвам с гол срещу Ювентус", завърши Валери.