Високата заплата на Бербатов възпира Реал Сосиедад

снимка: Булфото

Поредният клуб, който поиска Димитър Бербатов това лято е Реал Сосиедад.

 

Голямата заплата на българския нападател обаче възпира както испанския клуб, така и останалите кандидати за неговия подпис. Според информационния портал eatsleepsport.com Бербатов иска 3 милиона паунда на година.

 

Името на голмайстора на Висшата лига за сезон 2010/2011 е едно от най-горещите на трансферния пазар, като последният клуб, който се включи в наддаването за него е Куинс Парк Рейнджърс.

 

Самият Бербатов заяви, че не желае да играе за друг английски клуб, но не иска и да отиде в по-слаб шампионат.

 

В същото време обаче нападателят отказва и да се раздели с високата заплата, която прибира като футболист на „червените дяволи".

 

Най-засилен интерес към бившият български национал има от турския гранд Галатасарай, като медиите в Южната ни съседка периодично обявяват трансфера му край Босфора за сигурен, макар че от клуба официално отрекоха подобни информации.

 

Освен Галатасарай в Турция кандидати за подписа на Бербатов са ощеФенербахче и Трабзонспор, като според местната преса, сумата, под която ще се подписва Бербатов, ако реши да заиграе в Суперлигата ще бъде 3,5 милиона евро годишно.

 

Шансовете Реал Сосиедад, който през изминалия сезон завърши на 12-то място в Примера Дивисион, да извади повече от 60 хиляди лири на седмица, за да задоволи очакванията на Бербатов на този етап изглеждат доста малки.

 

Миналият месец баските подписаха с Карлос Вела от Арсенал за 4 милиона паунда, като това бе първата трансферна сума, която те плащат за играч от почти две години насам. В същото време сър Алекс Фъргюсън иска 5 милиона паунда за Димитър Бербатов.

 

В своята кариера българинът е отбележил 237 гола в 517 мача.