Сайтът на Юнайтед: К.П.Р. с оферта за Бербатов

снимка: Getty Images

Пресата в Европа продължава да гадае следващата дестинация на Димитър Бербатов и почти всеки ден се появяват нови информации за неговото бъдеще.

 

По-рано днес турският Евроспорт информира, че изненадващо Фенербахче е вероятният нов отбор на Митко, а не другият гранд от страната Галатасарай.

 

Вчера „Чим Бом" дори пусна съобщение на официалния си сайт, че не е отправял официална оферта към Бербатов и няма намерение да го привлече.

 

Официалният сайт на Юнайтед обаче дава нов жокер за голмайстора на Премиършип отпреди два сезона - позовавайки се на информация от авторитетния вестник The Times, интернет изданието на „червените дяволи" пише за интерес към Бербатов от страна на Куинс Парк Рейнджърс.

 

В статията на Гари Джейкъб в The Times се споменава за желанието на скромния столичен отбор да подсили състава си и да не допуска ситуацията от края на миналия сезон, когато едва в последния кръг се спаси от изпадане.

 

Куинс Парк Рейнджърс можеше да короняса именно Бербатов и неговия Манчестър Юнайтед, ако беше удържал аванса си от 2:1 срещу Манчестър Сити в решителния сблъсък от 38 кръг. В крайна сметка обаче КПР загуби с 2:3 в последната минута и титлата отиде при „гражданите" за сметка на „дяволите".

 

Джибрил Сисе беше привлечен от КПР миналия сезон, а сега клубът може да извади исканите 5 милиона за Бербатов, за да си осигури още повече качество в нападение. Трансферът на Сисе доказа, че отборът няма проблем с привличането на известни имена, които са в края на активната си кариера.

 

За всички е ясно, че Митко едва ли ще получава редовно шанс да играе в редиците на Юнайтед през новия сезон, особено след многобройните пренебрежения към него от страна на Сър Алекс Фъргюсън.