Димитър Бербатов отива във Фенербахче?

снимка: Булфото

Най-добрият български футболист Димитър Бербатов продължава да озадачава медиите с бъдещите си планове и все още не е ясно къде ще играе през новия сезон.

 

Смяташе се, че турският Галатасарай е най-вероятната нова дестинация за голмайстора, но от клуба отрекоха новините от последните дни.

 

Въпреки това спекулациите около трансфера на Митко не спират и от днес излезе информация, че той все пак може да акостира в турската Суперлига. Новият му отбор обаче няма да се казва Галатасарай, а Фенербахче.

 

Именно другият гранд от южната ни съседка се стреми да привлече класен чуждестранен нападател и беше насочил усилията си към две имена - Оскар Кардосо и Бафетимби Гомис. Кардосо обаче е високо ценен в настоящия си отбор Бенфика и португалците искат 15 милиона за правата му, докато „фенерите" са склонни да платят не повече от 12, информира турският Евроспорт.

 

Изданието посочва още, че преговорите с Лион за Гомис не протичат по-гладко, макар двата тима да са се съгласили за цена от 10 милиона. Самият играч обаче не иска и да чуе за турското първенство, което свежда шансовете на Фенербахче да го привлече до нула.

 

Бербатов би излязъл доста по-малко на „фенерите" и те вече са го сложили на първо място в трансферния си списък, тъй като цената му е 5 милиона паунда.

 

Клубът се е свързал с мениджъра на играча Емил Данчев и Евроспорт дори пише, че се очаква трансферът да бъде осъществен в следващите 2 дни.

 

Самият Данчев пък отрече информациите, че той и Бербо са ходили до Истанбул, за да подписват договор с Галатасарай, както се смяташе доскоро.