Галатасарай отново отрече слуховете за Бербатов

снимка: Guliver/Getty Images

Турският гранд Галатасарай отрече за трансфер или официална оферта към Манчестър Юнайтед за Димитър Бербатов.

 

Истанбулският клуб прояви интерес към бившия български национал, но не е отправял запитване към ръководството на 19-кратните шампиони на Англия.

 

"Появиха се информации в медиите, че Димитър Бербатов ще бъде трансфериран в нашия клуб. Съобщаваме, че няма трансфер или официална оферта", пише официалният сайт на Галатасарай.

 

Бербатов почти не игра като титуляр за Юнайтед през миналия сезон и твърдо заяви още в началото на лятото, че желае да напусне "Олд Трафорд".

 

Манчестър Юнайтед от своя страна постави цена от около пет милиона паунда на 31-годишния нападател.

 

Турските медии в последните дни усилено съобщават, че тази сума ще бъде платена от "жълто-червените" и в най-скоро време бившият български национал ще подпише с "Чим Бом".

 

Вчера дори се появи информация, че Бербатов е постигнал договорка за тригодишен контракт с Галатасарай.


Името на Димитър Бербатов е едно от най-актуалните на трансферния пазар това лято. Към него интерес имаше от отбори като Ливърпул, Борусия Дормунд, Байер Леверкузен, Малага, Лацио, ПСЖ и Зенит, а като най-напорист за подписа му се очертава именно турския гранд. Или поне така смятат медиите, тъй като от самия клуб за втори път опровергават информациите, че смятат да привлекат българина.

 

Галатасарай стана шампион на Турция през изминалия сезон, след като в решителния мач в последния кръг като гост на Фенербахче успя да удържи 0:0.