Бербатов се разбрал за тригодишен договор с Галатасарай

снимка: Guliver/Getty Images

Българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов е съвсем близо до подпис с турския Галатасарай, твърди местното интернет издание "Хакимиет".

 

Привличането на Фелипе Мело и Димитър Бербатов са основна задача на ръководството на турския шампион в момента.

 

Бразилецът Мело е собственност на Ювентус, но през последния сезон игра под наем именно за жълто-червените, които искат да го привлекат с постоянен договор.

 

"Димитър Бербатов ще бъде черешката на тортата в новия Дрийм тийм на "лъвовете". Той ще бъде една от най-големите световни звезди, която е носила екипа на Галатасарай", не крие суперлативите "ИнтернетХабер"

 

Според Хакимиет пък Бербатов и неговият мениджър ще дойдат съвсем скоро отново край Босфора, за да подпишат договора.

 

Футболистът имал кратък разговор с Фатих Терим и изразил желание да се присъедини към тима. Единствено имало разминавания за срока на договора между двете страни, като Бербатов отначало настоявал да се обвърже за 4 години, докато турците предложили 2+1.

 

В крайна сметка двете страни се съгласили 31-годишният Бербатов да сложи подпис под контракт за три сезона.

 

За "Чим Бом" няма проблем да извади 5 милиона евро на Манчестър Юнайтед за трансфера. Точно толкова иска за него сър Алекс Фъргюсън, обяви преди време в своя профил във "Фейсбук" Димитър Бербатов.

 

Името на Димитър Бербатов е едно от най-актуалните на трансферния пазар това лято. Към него интерес имаше от отбори като Ливърпул, Борусия Дормунд, Байер Леверкузен, Малага, Лацио, ПСЖ и Зенит, но от Юнайтед обявиха, че официална оферта за него в офиса им не е пристигала.


Един от най-упоритите обаче е именно турския гранд. Медиите в южната ни съседка още вчера гръмнаха, че нападателят вече е в Истанбул, за да договаря условията по договора си, който трябва да стане факт до седмица.

 

Галатасарай стана шампион на Турция през изминалия сезон, след като в решителния мач в последния кръг като гост на Фенербахче успя да удържи 0:0.