ПСВ разкри за голям интерес към Станислав Манолев

снимка: Guliver/Getty Images

Спортният директор на холандския гранд ПСВ Айндховен Марсел Брандс заяви днес, че има сериозен интерес към българския десен бек на отбора Станислав Манолев.

 

Спекулациите в медиите относно бъдещето на национала не стихват, като се счита, че към него има интерес от руски, немски и испански клубове. За трансфер све заговори още по-сериозно в последните дни, след като се разбра, че ръководството на холандския тим е по петите на десния дек на Майорка Джани Зуиверлуун.

 

„Има сериозен интерес към него", заяви Брандс запитан за бъдещето на Манолев. „Засега обаче има само запитвания и няма конкретна оферта.

 

„Подновихме договора му с отбора, тъй като имахме желание да задържим трансферните му права. Ако постъпи оферта, която задоволява клуба, няма да правим спънки на Манолев", убеди спортният директор.

 

Цената, която холандците поставят на Манолев, е около милион и половина евро, а според новото споразумение между двете страни българинът ще остане в ПСВ до лятото на 2014-а година. Това означава, че той може и да не напусне "филипсите" през тази година.

 

В последните месеци българският национал е свързван с трансфер във всяка една европейска точка, като се говореше за интерес на Милан, Ювентус, Рома, Малага, Валенсия и много други.

 

Най-сериозни изглеждат информациите от преди няколко дена. Според холандската преса Локомотив Москва и Рубин Казан ще наддават помежду си за правата на десния бек, докато авторитетното немско издание Bild информира, че Манолев е оглавил трансферния списък на Щутгарт, който търси подсилване за новия сезон в Бундеслигата, както и европейското участие догодина. Немците ще играят във втория по сила европейски клубен турнир - Лига Европа.