Робен към Ван Марвайк: Затваряй си устата! (Видео)

снимка: БТА

За това, че не всичко в съблекалнята на Холандия бе наред на тазгодишното Европейско първенство, вече се говори достатъчно много.

 

А доколко селекционерът на "лалетата" Берт ван Марвайк изобщо е имал какъвто и да е авторитет сред своите футболисти, достатъчно показателно е следващото видео.

 

В него се вижда, или по-скоро чува, как един от лидерите на Холандия Ариен Робен буквално нарежда на своя треньор да млъкне, докато последният прави плах опит да му даде инструкции. Всичко това се случва по време на двубоя с Португалия от група B, който и беляза безславното отпадане на "лалетата" още в груповата фаза на Евро 2012.

 

Видеото показва как Берт ван Марвайк крещи "Ариен! Ариен!" край тъчлинията, опитвайки се да спечели вниманието на крилото.

 

Звездата на Байерн обаче явно не остана особено впечатлен от опитите на тактика, отвръщайки му с крайно неуважителното ""Ga toch weg man! We proberen te winnen!" ("Млъкни, човече! Опитваме се да спечелим!"). Всичко това навярно щеше да остане скрито от масовата публика, ако не бяха включените микрофони край тъчлинията.

 

Вижте и видео от скандалната ситуация, която като че ли най-добре обрисува цялостната липса на хармония в холандската съблекалня на това Европейско първенство.