Гълъбин Боевски бил затънал в дългове?

галерия:

снимка: Булфото

Основната версия за влизането на Гълъбин Боевски в схема за пренасяне на дрога е, че шампионът по щанги е затънал във финансови дългове. Това предположение направи пред БНР бившият началник на сектор "Наркотрафик" в ГДБОП Калин Михов.

 

"За пренос на подобно количество, максималната сума, която може да получи трафикантът, е не повече от 10 хиляди евро. Случаят наистина е доста интересен, говорейки конкретно за името. При всички положения, не може да се говори за някакви големи суми по критериите за този човек.

 

Латиноамериканските картели често изпращали емисари в България, които набират желаещи да пренасят дрога през океана. Тъй като цените на кокаина в Латинска Америка са ниски, около 2-3 хиляди долара на килограм, трафикантите не получават много пари", разясни Михов.

 

"Куриер, който пренася 500-800 грама до 1 кг, каквито са гълтачите, парите, които взимат, са горе-долу около 1000 евро, дори малко по-малко. За такова количество, би трябвало да е някъде около 10 хиляди евро. Най-вероятно е за дълговете му или пък за някакви материални затруднения", коментира Калин Михов.

 

"Основна роля в преноса на дрога през Атлантическия океан играят българските престъпни групи в Испания", разказа още бившият началник на сектор "Наркотрафик" в ГДБОП.

 

Олимпийският шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски беше арестуван в Бразилия за пренос на кокаин. Роденият на 19 декември 1974 г. Боевски е задържан в понеделник на летището в Сао Пауло, откъдето е тръгвал за България заедно с дъщеря си Сара, която е участвала в международен тенис турнир и се е прибирала заедно с баща си. Боевски е заплашен от 15 години затвор.