Фермерите в Индия продължават със заплахите

По-малко от две седмици преди дебютното състезание за Гран при на Индия във Формула 1, разгневената група от местни фермери продължава да заплашва, че ще провали състезанието при неизпълнение на поставените искания.

 

Фермерите са гневни от начина, по който земите им бяха отнети от правителството, за да бъде направено място за изграждането на новата писта за Формула 1.

 

Според местната преса, официалните лица в Нов Делхи са получили ново писмо, в което им е било напомнено, че предстоящите протести могат да съсипят очаквания от цялата индийска нация празник в края на месеца.

 

"Няма нищо притеснително. Състезанието не е в опасност", довери човек от организаторите Jaypee. "Много хора искат да се възползват от предстоящото мероприятие. Това е елементарен опит за сплашване".

 

Представител на местната власт пък добави: "Ако някоя група от протестиращи се опита да застраши по какъвто и да е начин състезанието, ще се справим с това по подобаващ начин".

 

Според материал на "Индийски Експрес", недоволните фермери обмислят да играят крикет на асфалта в деня на квалификациите, а в неделя да стартират офанзива и за спиране на самия старт.