Пулев ще победи Кличко, смята спаринг партньор и на двамата

снимка: Facebook/Kubrat Pulev

Един от спаринг партньорите на Кубрат Пулев – Евгени Орлов – се изказа ласкаво за качествата на българския исполин и изброи предимствата му пред световния шампион в тежка категория на четири федерации Владимир Кличко.

Орлов е един от малкото професионалисти, които са били спаринг партньори и на двамата боксьори, които на 15-ти ноември ще оспорват шампионските пояси. Орлов има и мач срещу Пулев преди години, когато българинът беше още аматьор, като отчете големия му прогрес през годините в професионалния спорт.

Пулев има повече от шанс – той е добре подготвен и продължава да се подготвя в момента. Той има добър спаринг партньор, визирам себе си и други колеги. Вече съм се боксирал с Пулев и имам с какво да сравнявам – тогава и сега.

Сега се намирам в по-добра форма, той също. Освен това, той има подготвени изненади за Владимир. Аз не мога да говоря за тях, но мисля, че в мача на Владимир никак няма да му е лесно и Кубрат ще победи.

Сега стилът на Пулев е по-професионален от времето, когато беше нашият мач. Той има добро „изригване“, има силен удар, добре държи дистанция – той е добър професионалист. Тогава също беше добър, но сега е още по-добър.

(Предишният съперник на Кубрат Пулев) Устинов е висок е и по-мощен от Кличко, а, по думите на самия Кубрат, на него му е било лесно с него. Сега ми е интересно да работя с него. Той има собствен стил, някои хитринки, които отработва с мен. Интересно ми е и се радвам, че ми даде възможността да дойда за спарингите, защото не съм участвал в тях много време.

Много се радвам на това. За последен път съм участвал в спаринги с Кличко и точно заради него, неговото развитие, ми беше интересно. Кличко е по-висок от мен и ми беше по-сложно на спаринг.

С Пулев е малко по-лесно заради ръста, използвам го в двубоя. Кличко добре държи дистанция, боксира от разстояние. А Пулев работи добре и отблизо. Ще кажа така – Пулев има предимство и в бързината, и в издръжливостта, и в силата на удара“, каза накрая Орлов.

Видео от интервюто с Орлов е публикувано на официалната фен страница на Кубрат Пулев във Фейсбук (вижте видеото НА ТОЗИ ЛИНК).