Първи сенчъри брейкове на снукър шоуто PTC Victoria Bulgaria Open

снимка: Monique Limbos

Дебютната порция мачове от основната схема на снукър шоуто PTC Victoria Bulgaria Open още не бе свършила, когато зрителите в зала „Универсиада“ станаха свидетели на първите сенчъри брейкове.

Тон за реализирането на сериозни серии даде Фрейзър Патрик, който вкара 108 точки с една визита в мача си срещу Алекс Таубман. Патрик първи приключи своя двубой от сутрешната сесия с успех 4:0 и ще играе с Найджъл Бонд или Питър Лайнс в следващия 5-ти кръг.

Световният шампион Марк Селби не закъсня с отбелязването на стабилна точкова серия – 131 в четвъртия фрейм на мача си с Бари Пинчес. Веселяка от Лестър тъкмо бе загубил третата партия, когато реагира като истински номер 1 и наниза засега най-големия брейк в турнира.

Бари Пинчес също демонстрира отличен брейк-билдинг срещу световния шампион и веднага му опонира със „стотица“ - 105 точки, за да задържи интригата в първия двубой на телевизионна маса на PTC Victoria Bulgaria Open.

Бившият член на топ 16 в световната ранглиста (понастоящем 18-ти) Робърт Милкинс надви Кристофър Киоган с 4:2, като в оказалия се последен шести фрейм реализира брейк от 104 точки, за да закове 4-ата засега „стотица“ в зала „Универсиада“.