Гришо иска да гледа тенис на Уимбълдън с Риана

Гордостта на българския тенис Григор Димитров намери време да участва в забавната анкета „Wimbledon Fan Quiz” с Кара Робинсън, която се излъчва в официалния сайт на най-престижния турнир от Големия шлем.

Гришо се подготвя за историческия си четвъртфинален мач срещу действащия шампион на свещената трева Анди Мъри, като дуелът помежду им започва не преди 16 часа българско време.

Анкетата на Кара Робинсън включва любопитни въпроси към звездите на тениса, но не е задължително темата на разговора да е свързана с играта или дори със спорта. Гришо вече има опит в подобни предавания, тъй като през последната година стана все по-известен и търсен от медиите за всякакви прояви.

Каква песен се чува от радиото ти, когато се събудиш сутрин?

Каква песен ли? Каквато и да е, аз просто пускам радиото, защото искам денят да започне – не съм способен да мисля за нищо друго.

Ако беше обикновен фен, каква кола би карал, за да стигнеш до „Уимбълдън“?

Ако съм фен... Ами, много е трудно да паркираш тук, така че, ако съм фен, по-скоро ще взема метрото, ако трябва да съм честен.

Добре, вече си стигнал в комплекса и ще гледаш тенис, но къде точно ще седнеш?

Мисля, че просто ще се разходя из кортовете, за да видя кой играе и кой не. Бих седнал където и да е, без да се набивам на очи, изобщо не съм претенциозен в това отношение. Разбира се, ако имам възможност, бих искал да седна на Централния корт и да гледам мачовете от там.

Но ако трябваше да избираш кой мач да гледаш, кои двама тенисисти би искал да гледаш на живо, от всичките в историята?

Макенроу – Борг. Искам Макенроу да спечели, но обикновено Борг го прави.

С кого би отишъл да гледаш мач, като изключим Мария (Шарапова)?

Труден въпрос. Един човек? Може ли да е певец? Ще избера Риана.

Какво обичаш да ядеш на „Уимбълдън“?

Обикновено ям ягоди, после сандвичи през деня. Не обичам да се редя на опашка за паста или нещо такова. Пия само вода, винаги избирам вода за пиене.

Насладил си се на деня си, но се намираш в Лондон и трябва да решиш как ще прекараш вечерта си. Къде би излязъл?

Ще отида да пазарувам на „Мейфеър“, няма да ви лъжа. След това ще разгледам ресторантите, в Лондон винаги може да се разходиш и да откриеш нови малки ресторантчета зад някой ъгъл или бутикови магазини. Ще се оставя на усещането.