Гришо в опит да детронира Мъри в сряда следобяд на Централния корт

снимка: БТА/AP

Гордостта на българския тенис Григор Димитров се класира за първия си четвъртфинал на Уимбълдън, в който ще се изправи срещу защитаващия титлата си от миналата година Анди Мъри.

Залогът в мача, освен място на полуфиналите, е и 9-ата позиция в световната ранглиста, от която Григор ще измести шотландеца. Освен от топ 9 българинът ще изхвърли Мъри и от топ 6 в т.нар. "ATP Race to London" ранглиста.

23-годишният талант от Хасково вече си гарантира място в топ 10 в следващото издание на класацията на ATP, след като по-рано днес на осминафиналите отпадна Кеи Нишикори, който беше единственият с реални шансове да изпревари българина.

Организаторите на турнира публикуваха програмата за утрешния ден, като в нея попадна и четвъртфиналът на Григор Димитров с Анди Мъри.

Мачът на Гришо и шампионът Мъри е втори в програмата на Централния корт в Лондон, на който хасковлията излиза за втори път в кариерата си след победата си над австралийския квалификант Люк Савил във втория кръг.

Това означава, че мачът ще започне веднага след приключването на двубоя от схемата при жените - Симона Халеп - Забине Лисицки, които започват в 14:00 часа българско време. Очаква се Гришо и Мъри да излязат на корта след 15:30 часа.