Верона без Ники Михайлов се изравни с Интер на 4-то място

снимка: hellasverona.it

Отборът на Николай Михайлов Верона продължава забележителното си представяне в Серия А и вече чука на вратата на топ 4 във временното класиране.

 

Тимът от града на Ромео и Жулиета спечели с 2:0 домакинството си на Сампдория и се изравни по точки с Интер - 19 - на 4-тото място. За това постижение помогна и загубата на Фиорентина от Наполи с 1:2 в един от най-интересните двубои от междинния 10-ти кръг в Калчото.

 

Така Верона и Интер имат по 19 пункта, а Фиорентина остана с 18 на 6-та позиция. Сампдория отново остана с разочарование и продължава да е с 9 точки на 16-то място.

 

Sporta.bg припомня, че шампионът Ювентус спечели убедително с 4:0 домакинството си на Катания, а Наполи удържа натиска на Фиорентина за победа с 2:1 във Флоренция. Милан и Лацио завършиха наравно 1:1 в дербито на "Сан Сиро".

 

Головете за успеха на Верона паднаха през второто полувреме. Хуан Талеб откри резултата в 51-ата минута, а ветеранът Лука Тони се разписа за 2:0 в 78-ата. Това бе 4-то попадение в шампионата за бившия италиански национал.

 

За съжаление Николай Михайлов отново изгледа мача от резервната скамейка, след като треньорът Андреа Мандорлини заложи на бразилеца Рафаел.

 

С голове на Антонио ди Натале в 18-ата и Луис Муриел в 57-ата минута Удинезе спечели визитата си на новака Сасуоло на стадион „Алберто Браля" с 2:1. Голът за домакините отбеляза Симоне Заза, който е автор на 3 от 4-те попадения на тима от игра.

 

Фриуланите събраха 13 точки и засега са на 8-ма позиция, изравнявайки се по актив с Аталанта. Сасуоло пък остава предпоследен с едва 6 пункта, колкото има и Катания.

 

Алесио Черчи отново се превърна в герой за Торино и донесе зрелищното равенство 3:3 в гостуването на Ливорно в най-резултатния мач за вечерта от Серия А. Италианският национал подаде за първите две попадения в мача, дело на Чиро Имобиле в 4-ата и Камил Глик в 8-ата минута.

 

До края на полувремето обаче домакините вече бяха изравнили, като точни бяха Паулиньо в 25-ата и Леандро Греко в 34-ата минута. Емерсон се разписа в 63-ата, за да осъществи пълен обрат, но Черчи смълча трибуните на „Армандо Пики" с изравнителен гол за 3:3 в 87-ата минута.

 

Черчи, който с екипа на Рома има 2 гола в Лига Европа срещу ЦСКА през сезон 2009/10, вече е със 7 попадения на сметката си в Серия А - само Джузепе Роси от Фиорентина (9) е пред него във временното класиране на реализаторите.

 

В другите мачове от вечерта Дженоа победи Парма с 1:0, а Болоня срази домакина Каляри с 3:0.