Босът на Реал убеден, че се води кампания срещу Гарет Бейл

снимка: realmadrid.com

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес изказа недоволството си от начина, по който се отнасят с лятната рекордна покупка на клуба Гарет Бейл.

 

Голям брой от испанските медии са критични относно състоянието на уелсеца в редица от материалите си през изминалите дни. Публикациите твърдят, че има шанс взетият от Тотнъм играч да бъде извън игра за няколко месеца заради проблеми с херния или гръбначен диск.

 

Кралския клуб обаче бързо опроверга становищата, че Бейл има сериозен проблем с гърба, а президентът на Реал нападна пресата за отношението към 100-милионния трансфер на „белите" напоследък.

 

„Конкретни издания прекаляват с критиките. Това е целенасочена кампания. Информациите, които излизат по адрес на Гарет Бейл са изключително подли, дори и да имаше шанс те да бъдат верни. След като обаче те не отговарят на истината, става ясно, че имат скрита цел", заяви Флорентино Перес пред Punto Pelota.

 

„Ако Бейл имаше проблем с дискове на гръбначния стълб, щяхме да съобщим на медиите. А и не бихме го привлекли, ако такова заболяване беше налице.

 

Тук в Мадрид пресата се опитва да не показва пристрастия спрямо Реал. Новини като доклада с истината за Гарет никога не биха били публикувани в Барселона, където се появяват само фалшиви информации. Съществува такава кампания срещу мен и срещу останалите в Мадрид."

 

Гарет Бейл записа едва три участия в мачовете на Реал от началото на сезона (две в първенството и едно в Шампионската лига), като отбеляза гол в дебюта си срещу Виляреал. Досега обаче той няма записани пълни 90 минути на терена, като в два от двубоите влизаше като резерва през второто полувреме, а само в дебютния си мач започна като титуляр.