Познато лице поема "синята" школа, търси се специалист от чужбина

снимка: Булфото

Кирил Ивков ще поеме засега школата на Левски, след като досегашният шеф на ДЮШ Антони Здравков беше назначен за старши треньор на отбора след скандалите, които се появиха след уволнението на Славиша Йоканович и назначаването на Ивайло Петев.

 

Кирил Ивков не е непознат за този пост, след като преди време именно той бе начело на талантливата синя школа, но след това бе махнат от поста си.

 

След настъпилата суматоха на "Герена" обаче легендата на клуба ще спасява положението, като ще остане начело на ДЮШ до Нова година, тъй като желанието на собственика на клуба е да вземе специалист от чужбина, който да се грижи за развитието на талантите в Левски.

 

"Кирил Ивков ще изпълнява длъжността - добре познатия бате Киро. Но така или иначе там предстоят сериозни неща, искаме да вземем изтъкнат специалист от чужбина, който да е с висок ранг в школата, който да е методист, треньор на треньорите.

 

 До Нова година трябва да стане това, но много неща се събраха. Сега върви и строителството, и там се разправяме. Засега всичко е в график около стадиона", коментира днес Батков на "Герена".

 

Според него, честата смяна на шефове на ДЮШ няма да се отрази на развиващите се футболисти, тъй като в Левски има достатъчно добри специалисти на отделните възрастови групи.

 

"Едва ли ще повлияе негативно смяната на шефове. Все пак имаме добри треньори на отделните гарнитури. Вчера гледах старшата възраст - определено отделни момчета ми харесаха и имат потенциал за първия отбор", каза още адвокатът.