Уебър съзря заговор от собствения си отбор

снимка: БТА/AP

Марк Уебър твърди, че промяната на стратегията му в последния момент за състезанието в Япония му е коствала шанс да се бори за победата със съотборника си в Ред Бул Себастиан Фетел.

 

Както е известно, австралиецът грабна полпозишън вчера, а днес финишира на второ място зад Фетел и пред пилота на Лотус Ромен Грожан.

 

Французинът изпревари Уебър още на старта, но Марк остана пред съотборника си - в този момент от Ред Бул промениха стратегията му от две на три спирания в бокса в опита си да изпреварят Лотус-а.

 

Уебър още по тим радиото изрази съмнението си, че подобен ход ще бъде печеливш за него, а в действителност в последните обиколки Фетел излезе начело пред Грожан, докато австралиецът бе трети.

 

Марк не можа дълго време да изпревари Лотус-а, но по този начин осигури комфорт на лидера Фетел, който необезпокояван пресече финалната права и се доближи до 4-та поредна титла.

 

„Бях изненадан, че променихме стратегията в движение за три спирания в бокса", заяви Уебър след състезанието.

 

„Попитах дали са сигурни, че това е правилната стъпка, защото можех спокойно да завършва и с две спирания, както и Себ. В крайна сметка се оказа, че той се възползва по най-добрия начин от стратегията, за него тя проработи отлично.

 

Докато три спирания не са абсурдни, но са много рисковани, защото може да се окажеш заклещен зад някого и да провалиш състезанието си", каза Уебър, който явно точно така се е почувствал, докато е карал зад Грожан.