Силните мъже в Левски спорят за бъдещето на Йоканович

снимка: levski.bg

Сериозен разнобой около треньорския казус на „Герена" има сред ръководството на Левски, пише на първата си страница вестник „Тема:Спорт".

 

„Батков, Тонев и Сираков с различни мнения за треньорския казус", продължава материалът.

 

Изданието припомня думите на Наско Сираков след нулевото равенство с Локомотив (София), че твърдо застава зад гърба на Славиша Йоканович. Спортният директор на „сините" е на мнение, че сърбинът трябва да запази поста си, въпреки кошмарното представяне в първенството и изоставането с 9 точки от Лудогорец.

 

Sporta.bg припомня, че друг спортен всекидневник - „Меридиан Мач" - информира за серия телефонни разговори между собственика на Левски Тодор Батков и Наско Сираков за бъдещето на треньора.

 

Батков ожесточено се опитва да разкара Йоканович още преди Вечното дерби с ЦСКА и според „Меридиан Мач" шансовете на сърбина са 50 на 50.

 

„Тема:Спорт" твърди, че адвокатът счита, че Йоканович тотално се е провалил и вече се оглежда за негов заместник. Сред препоръчаните му кандидатури за нов наставник е и тази на Ивайло Петев.

 

Sporta.bg припомня, че през уикенда вестник „Труд" публикува материал именно по тази тема - дали бившият треньор на Лудогорец не е единственото спасение на „сините"?

 

Председателят на Управителния съвет на Левски Иво Тонев също не е сред почитателите на Йока и смята, че той трябва да сдаде поста, продължава материалът на първа страница на вестник „Тема:Спорт".

 

Изданието обаче твърди, че Йоканович със сигурност ще остане поне до Вечното дерби с ЦСКА, докато „Меридиан Мач" определяше шансовете на 50:50.

 

Междувременно стана ясно, че Левски е все по-близо до подписване на дългоочаквания договор с руския петролен гигант "Газпром".