Батков иска спешна смяна на Йоканович

снимка: levski.bg

„Уволняват Йока за дербито с ЦСКА", е заглавието на първа страница на вестник „Меридиан Мач".

 

Според материала на изданието шокиращи събития може да разтресат „синия" лагер още днес.

 

Треньорът на тима Славиша Йоканович е пред уволнение. Последните два дни бяха почивни за играчите, но не за шефовете на клуба.

 

Според запознати източници на вестника собственикът Тодор Батков, който в момента е в чужбина, и спортният директор Наско Сираков провели серия от разговори, за да решат какво да правят с наставника.

 

Адвокатът е твърдо за спешна смяна, а Наско по-скоро е зад сърбина. Към днешна дата шансовете на Йоканович да води Левски в дербито с ЦСКА и тези да го уволнят преди това са 50 на 50.

 

Sporta.bg припомня, че Сираков застана твърдо зад сръбския специалист след разочароващото нулево равенство с Локомотив (София) на „Герена".

 

Не за първи път се спекулира с уволнението на Йоканович, който беше пращан „обратно в Сърбия" още преди сблъсъка с Лудогорец, загубен с 0:2 на „Георги Аспарухов".

 

Левски е на 6-то място в класирането на А група след изиграването на 12 кръга с актив от 19 точки - 9 по-малко от лидера Лудогорец и 4 по-малко от кръвния враг ЦСКА непосредствено преди Вечното дерби.

 

Пълното класиране в А група можете да видите НА ТОЗИ ЛИНК.

 

Междувременно стана ясно, че Левски е все по-близо до подписване на дългоочаквания договор с руския петролен гигант "Газпром".