Плачи: Няма да плачем, трябва да сме готови за Сърбия

снимка: Булфото

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Камило Плачи очаквано изрази разочарованието си от пропуснатия успех срещу Италия в полуфинала на Европейското първенство.

 

„Лъвовете" отстъпиха на „Скуадра адзура" с 1:3 и по този начин за трети пореден път през последните големи шампионати се препънаха в този съперник в битката за финал.

 

Все пак, България е единственият волейболен тим, който участва на 4 поредни полуфинала от големите първенства - Световна лига 2012, Олимпиадата в Лондон, Световна лига 2013 и сега Европейското.

 

Цветан Соколов се изказа критично към собственото си представяне, но подчерта, че успехът утре срещу Сърбия в битката за бронза е задължителен.

 

Разпределителят Георги Братоев пък се извини на феновете от името на всички национали след пропуснатия шанс за участие на финал.

 

„Италия спечели, защото за пореден път показа, че е по-готовият отбор за този тип мачове", заяви Плачи пред TВ7.

 

„Опитът, който играчите събират през годината, се оказа решаващ. Те играят важни мачове в италианското първенство, в евротурнирите, в различните купи, което се видя на игрището.

 

Ние лека-полека трябва да се приближим на това ниво, за да играем такива мачове. Трябва отборите на нашите момчета да се борят за титли и трофеи. В първия гейм нивото ни бе добро, Италия игра много лошо, но после те направиха важна смяна с включването на Симоне Пароди - така регулираха посрещането и започнаха да играят.

 

Вторият сет беше разковничето в този мач, те бяхме достатъчно добри, за да поведем с 2:0.

 

Сбъркахме 4 контраатаки и затова не можахме да се върнем в мача. Когато губиш с 2 точки, са ти достатъчни само 2 от тези 4 контраатаки, за да вземеш гейма.

 

Смятам, че който губи, е разочарован. Винаги остава горчилка в устата при губещия. Аз трябва да мисля за моя отбор, трябва да се възстановим физически и психически, за да изиграем добре утрешния мач.

 

Не трябва да плачем, да съжаляваме, загубихме този мач и толкова. Аз смятам, че всеки мач се учим, не се учим само от загубите. Винаги правим разбори с отбора, след всеки мач показвам на момчетата какво сме направили добре и какво - зле.

 

Когато си спечелил, не означава, че всичко си направил добре. Когато загубиш пък, не означава, че всичко си направил зле", завърши Плачи.