Шумахер: Алонсо и Райконен е взривоопасна комбинация

снимка: БТА

Бившият пилот и легенда на Ферари Михаел Шумахер заяви, че партньорството между Фернандо Алонсо и Кими Райконен в отбора на „черните кончета" може да бъде взривоопасно.


Седемкратният Световен шампион, който спечели пет от титлите си с отбора от Маранело, преди първото си отказване от спорта, имаше статут категорично на първи пилот в отбора.

 

Това беше част от разбиранията на Ферари за „отбор", които продължиха и след привличането на Фернандо Алонсо през 2010-та.

 

Въпреки това обаче, Скудерията от следващия сезон драматично ще загърби тази си политика и по техните думи ще има двама равноправни съотборници в лицето на Алонсо и Кими. Шумахер обаче усеща, че със сигурност може да има фойерверки през новия сезон.


„Ферари с Фернандо и Кими - това звучи като експлозивна смес," споделя германецът пред вестник Bild.


Феновете и медиите посрещнаха топло перспективата да наблюдават две от най-големите имена в падока един срещу друг, но в един отбор, като това за последно се случи при Скудерията през 1953г., когато съотборници бяха Алберто Аскари и Джузепе Фарина.


„За феновете на моторните спортове партньорството между тях ще бъде сензация и трудно за побеждаване," прогнозира 44-годишният германец.


„Ще бъде вълнуващо за наблюдаване."