Алонсо беснее по радиото: Вие наистина сте идиоти

снимка: БТА/AP

Отношенията между Ферари и Фернандо Алонсо стават все по-обтегнати, а доказателство за това е и днешната квалификация преди Гран при на Италия на пистата „Монца".


Стратегията на Скудерията претърпя пълен провал в днешната сесия, като Алонсо зае едва пето място на стартовата решетка, оставайки дори след съотборника си Фелипе Маса.


По план двамата пилоти на Ферари трябваше да се движат в близост един до друг, а Маса да „изстреля" испанеца, осигурявайки му попътна струя.


Стратегията на Ферари обаче не проработи, след като в ключовия момент Фелипе Маса се озова твърде далеч от Алонсо, което и предизвика гнева на двукратния световен шампион.


„Вие наистина сте идиоти. Мама мия, момчета", разкрещя се Алонсо по радиото, цитиран от „Гадзета дело Спорт".


„Маса е твърде далеч!", добави испанецът, който дори саркастично нарече хората от екипа на Ферари „гении", но очевидно влагайки съвсем различен смисъл в думите си.


След квалификацията Алонсо се опита да прикрие разочарованието си, дори заявявайки, че сесията е била успешна за него и Скудерията.


Бъдещето на испанския пилот все още е обект на различни спекулации, като наскоро името му бе свързано с евентуално завръщане в МакЛарън. За това дори потвърди и Дженсън Бътън, който довери пред журналистите, че също е чул за подобни слухове.


Смяташе се, че Фернандо Алонсо може да премине в световния шампион Ред Бул, но „биковете" предпочетоха да заложат на младия Даниел Рикардо.