Новият малиец в ЦСКА бил наркодилър с прякор Биг Мама

Вчера в ЦСКА пристигна 33-годишният таран Мамади Сидибе. Нападателят проведе първо занимание с "червените", а до броени дни ще стане ясно дали ще подпише контракт с "армейците".

 

През 2007 година Мамади Сидибе се изправя за пореден път лице в лице със смъртта. Куриозното е, че това става по футболен повод.

 

Той пътува с националния отбор на Мали за квалификация в Того за КАН (Купата на африканските нации), когато той и част от съотборниците му са атакувани от местни бунтовници.

 

Състоянието на Сидибе е критично, като той е с прободни рани и прерязани вени на дясната ръка. Той е спасен като по чудо, след като е изнесен от съотборниците си през счупено стъкло на тунела за сигурност. Успяват да го закарат едва от втори опит в болница, след като първата линейка е атакувана от бунтовниците, пише вестник "Меридиан Мач".

 

„Дори, когато бях закаран в болницата, бях убеден, че ще умра от пълна загуба на кръв. Това беше най-лошият момент в живота ми. След това, което се случи в Того, исках да се откажа от националния отбор на Мали.

 

Ако искаме обаче някой ден африкански отбор да стане световен шампион, трябва да играем за страните си", казва Сидибе в интервю 13 месеца след кошмарния инцидент.

 

Още в ранната му възраст футболът го е измъкнал от кръвожадните улични банди. Той живее в парижкото предградие Баньо.

 

„Наистина беше ужасно. Много мои приятели влязоха в затвора, а други умряха, защото нямаше какво да се прави, освен да се продават наркотици. Четирима приятели умряха заради войните между уличните банди.

 

Дори наскоро намериха един познат, задушен с плик на главата. Когато израстваш в такава среда, нямаш избор. Единственият начин да не си с празни джобове е да продаваш твърда и лека дрога. Започнах и аз в този бизнес, обаче се отказах бързо, защото бях ужасен, че полицията ще дойде вкъщи и баща ми ще ме пребие.

 

Баща ми Сюлейман бе много корав човек и често ми посягаше. Навремето му бях бесен, но сега го разбирам и му благодаря за това, което е направил за мен", разказва Сидибе пред английските медии.

 

Той признава, че е мюсюлманин, а религията му позволява да има четири съпруги едновременно. Прякорът на нападателя, висок 193 см, е Биг Мама (бел.ред Голямата майка).