Фрейзър-Прайс и Окагбаре без проблеми на 1/2 финал на 200 метра в Москва

снимка: БТА/AP

Световната шампионка на 100 метра Шели-Ан Фрейзър-Прайс не допусна изненада в своята 4-та серия в бягането на 200 метра на Световното първенство по лека атлетика в Москва.

 

Ямайската перла в спринта спря хронометрите на 22.78 секунди в контролирано (и на финала - лежерно) темпо, за да си заслужи безапелационно място на полуфиналите.

 

Украинката Елисавета Бризгина успя да се пребори за втората позиция с резултат 22.84 секунди, а трета остана представителката на Тринидад и Тобаго Кай Селвон с 23.14 секунди.

 

Във втора серия сребърната медалистка в дългия скок Блесинг Окагбаре от Нигерия почти не се изпоти, за да стигне до успеха и комфортно да се класира за полуфиналите. Тя спечели бягането с резултат 22.79 секунди, като го направи по начин, с който индикира, че възможностите ѝ са далеч по-големи.

 

ШаРонда Уилямс от САЩ завърши на втора позиция с 22.83 секунди, а последната класирала се със сигурност от тази компания е канадката Кимбърли Хясинте с 23.19 секунди.

 

В първа серия очаквано американката Кимбърли Дънкан спечели спринта с приличен резултат за такъв етап от състезанието - 22.84 секунди.

 

Французойката Джоана Даноа остана втора с 23.00, а трета се нареди Хана-Маари Латвала с 23.07 и също си бетонира място на полуфиналите.

 

В трета серия Шона Милър от Бахамите се справи с конкуренцията на ямайката Патриша Хол и я победи за първото място с резултат 22.72 секунди, докато Хол спря хронометрите на 23.25 секунди.

 

Гъркинята Мария Белимпасаки се нареди 3-та и със сигурност ще участва на полуфиналите с резултат 23.41 секунди.