Български съдия лази по нервите на Аустрия в ШЛ

снимка: Булфото

Българският главен рефер Николай Йорданов за малко не се превърна в най-неприятния човек за футболна Австрия, след като съдийстваше на реванша от третия предварителен кръг на Шампионската лига между Хафнарфьордур и Аустрия (Виена).

 

Домакините от Исландия бяха устремени към заличаване на минималния пасив, който бяха натрупали при загубата с 0:1 в австрийската столица в първия мач.

 

Николай Йорданов свиреше реванша в компанията на асистентите на страничните линии Веселин Мишев и Георги Славов и на четвъртия съдия Георги Йорданов.

 

Австрийският шампион Аустрия имаше амбицията да се превърне в 4-ия отбор от тази държава, който стига до груповата фаза на Шампионската лига.

 

В 62-ата минута австрийците изтръпнаха, когато Йорданов показа втори жълт и съответно червен картон на Маркус Зутнер. Резултатът беше 0:0 и гостите трябваше да го удържат до края, за да елиминират исландския състав.

 

Йорданов показа общо 11 жълти картона и 1 червен в изключително напрегнатия двубой, а даденото от него 6-минутно продължение на редовното време се стори безкрайно на Аустрия.

 

В крайна сметка срещата приключи при резултат 0:0 и столичният клуб от Австрия продължава да мечтае в Шампионската лига.

 

Тимът ще бъде непоставен, по всяка вероятност, в потока на шампионите, но при определено стечение на обстоятелствата може да стане възможен опонент на Лудогорец в плейофите.