Иван Иванов открива сезона в Серия А срещу Милан?

Милан ще открие новия сезон в Серия А с гостуване на новака Верона на 24-ти август от 19:00 часа, ако жребият за плейофа на Шампионската лига не прати „росонерите" на визита в първия сблъсък на 21-ви.

 

Sporta.bg припомня, че именно Верона е новият най-сериозен кандидат за подписа на българския национал Иван Иванов, който с всички сили се опитва да напусне сръбския шампион Партизан.

 

Желанието на клуба, където през есенния полусезон на миналата кампания се подвизаваше българският нападател Валери Божинов, е да уреди Иванов преди началото на сезона в Калчото.

 

Както е известно, Милан ще се включи в Шампионската лига от последните пресявки и ще трябва да преодолее един съперник от потока на отборите, които не са станали шампион на страната си.

 

Ако Милан трябва да гостува в първия сблъсък от плейофите на 21-ви, то срещата от 1-ия кръг на Серия А във Верона ще бъде изместен за 21:45 часа в събота, 24-ти.

 

Жребият за тази фаза на квалификациите в Шампионската лига ще бъде изтеглен на 9-ти август.

 

В такъв случай шампионът Ювентус ще открие новата кампания в Калчото с дерби срещу един от неудобните съперници за грандовете на Ботуша - Сампдория.

 

Италианската футболна федерация разпореди двубоят между Интер и Дженоа на „Джузепе Меаца" да бъде изигран на 25-ти август, неделя, от 21:45 часа.

 

Вторият кръг на Серия А също е претърпял известни промени - на 31-ви август от 19:00 часа Наполи гостува на Киево, а от 21:45 часа е дербито Ювентус - Лацио. На 1-ви септември пък Рома приема Верона от 19:00 часа.

 

През сезон 2013/2014 феновете на италианския футбол ще могат да гледат мачовете от Серия А пряко в ефира на bTV Action.