AS: Имаме сделка - Тотнъм кешира Бейл срещу 120 милиона от Реал

снимка: Guliver/Getty Images

Първата информация, че Реал Мадрид и Тотнъм са се разбрали вече е факт, след като испанският ежедневник "AS" първи съобщи, че двата отбора най-накрая са се разбрали за трансфера на Гарет Бейл в "кралския клуб".

 

Според медията, Даниел Леви и Флорентино Перес имат устна договорка, че общата сума, която Реал ще заплати, е в размер на 120 милиона евро, което е с 25 милиона по-малко от цената, която преди броени дни собственикът на "шпорите" лепна на звездата си.

 

По сделката остава да се уточни дали сумата ще бъде по-малка, ако бъдат включени и играчи на "белия балет". Андре Вилаш-Боаш си е харесал Анхел Ди Мария, Фабио Коентрао и Алваро Мората. Последният обаче със сигурност остава на "Сантяго Бернабеу".

 

Даниел Леви обаче е помолил за няколко дни, в които сделката да не бъде обявявана за официална. Причината е, че той иска да подсили отбора си с няколко попълнения, за да подсигури бъдещето на отбора след края на ерата Бейл.

 

Днес трябва да бъде финализиран официално трансферът на Роберто Солдадо, а голяма част от парите за Бейл ще бъдат използвани за активиране на клаузата за разтрогване в договора на Луис Суарес, който беше трансферна цел и на Реал Мадрид.

 

Преговорите между испанци и англичани текат вече няколко седмици, като вече няколко оферти на Реал бяха отхвърлени. Последната такава беше на стойност 98 милиона евро.

 

Ако наистина се стигне до трансфер за 120 милиона, то тогава Бейл ще се превърне в най-скъпия играч в историята, изпреварвайки бъдещия си съотборник Кристиано Роналдо. Той беше закупен също от Реал, но за "скромните" 93 милиона.