Мойс отсече: Ролята на Рууни е да замества Ван Перси при нужда

снимка: Getttyimages

Уейн Рууни може и да не е взел окончателно решение за бъдещето си, но неговият треньор в Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс най-вероятно ще го направи вместо него.

 

На пресконференция в Австралия новият мениджър на шампионите беше категоричен, че №1 в нападението на "червените дяволи" е Робин Ван Перси, а №10 на тима и "трите лъва" ще действа като резерва.

 

Това със сигурност няма да се хареса на нападателя, който освен това трябва да се подготвя и за Мондиал 2014 в Бразилия, тъй като е сред ключовите играчи на Рой Ходжсън.

 

"Като цяло, ако Робин Ван Перси получи някаква контузия, то работата на Уейн Рууни ще е да го замести", каза Мойс.

 

"Уейн може да играе сам в нападение, може да играе зад нападателя. Мисля, че е време да видим как точно ще работя с него.

 

Манчестър Юнайтед не Уейн Рууни. Тук става въпрос за отбора, за клуба. Няма да позволя на Рууни да става по-важен от клуба. Отборният дух е същността и сърцето на този отбор.

 

Може би след година ще погледнем в друга посока. Сега ще видим какви са ни шансовете, ще се запозная с отбора и ще видя как да ги използвам по оптимален начин", коментира Мойс.

 

Рууни има две години оставащи от своя договор и ръководството на Манчестър Юнайтед смята да задържи нападателя, въпреки нежеланието му да се състезава за клуба.