ВИДЕО И СНИМКИ: Гума "убиец" прегази оператор в Германия

галерия:

снимка: БТА/AP

В истинска трагедия се превърна едно от посещенията на бокса на пилота на Ред Бул Рейсинг Марк Уебър.

 

При първото си посещение в бокса механиците от неговия екип имаха проблем със смяната на задна дясна гума, като това забави австралиеца. Той обаче не разбра сигналите, които му даваше механикът пред болида и реши да продължи.

 

Това се оказа пагубно, след като при първия оборот гумата се откачи и полетя заплашително към боксовете. За щастие, екипите на Лотус и Мерцедес видяха опасността и успяха да се дръпнат.

 

Такъв късмет обаче нямаше оператор, който снимаше болидите на излизане от бокса. Гумата го удари в гръб, като мощният сблъсък прати в нокаут човека, а медицинският щаб бързо-бързо се намеси.

 

Името на оператора е Пол Ален, като след кратка намеса на медиците, той беше обездвижен и качен на хеликоптер, който го откара в най-близката болница.

 

Според различни източници, операторът има няколко наранявания, но тепърва се очаква повече информация. Състоянието му не е тежко.

 

За инцидента екипът на Ред Бул беше глобен с 30 хиляди евро. Важното е, че Гран при на Германия не бе помрачено допълнително и инцидентът с гумата се размина с леки последствия.

 

 Ако тази статия ви се струва интересна, харесайте Sporta.bg във Facebook, за да следите всичко най-актуално в света на спорта и живота на спортистите

 


Mark Webber Pit Stop - German GP 2013by Spi0n