Потвърдено: Левандовски в Байерн, но догодина

снимка: БТА

Старши треньорът на Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп заяви, че нападателят на "жълто-черните" Роберт Левандонски ще премине в Байерн (Мюнхен) през следващото лято. Левандовски има договор за още една година с клуба и ще напусне "Сигнал Идуна Парк" като свободен агент.

 

"Мисля, че всички са наясно, че Роберт ще премине в Байерн след края на идния сезон. Сега единственият въпрос е как ще се развият нещата до тогава", заяви Клоп. Баварците имаха интерес към полския таран още през това лято, но до сделка така и не се стигна.

 

"До един момент бяхме готова да уважим желанието на Роберт за промяна и бяхме готови да преговаряме. Но нищо не се случи и сега за нас един такъв трансфер вече не стои на дневен ред", каза Клоп.

 

"Задачата ни е през следващия сезон да докажем, че с качествени играчи като Роберт, можем да бъдем успешни през следващата година. Победите са най-важни. Сигурен съм, че и той вижда нещата по този начин", допълни той.

 

Байерн спечели безпрецедентен "требъл" през миналия сезон след триумфите в Шампионската лига, Бундеслигата и купата на Германия.

 

"Ще бъде изключително трудно да се преборим с Байерн за титлата. Те изглежда са най-силният отбор в света в момента. Факт е, обаче, че Байерн обаче не успя да ни победи и в двата мача от Бундеслигата. Други ще кажат, че ние не спечелихме нищо. Това също е вярно, но ни прави още по-амбицирани", каза Клоп.

 

"В битката с баварците ние имаме лък и стрела, а те разполагат с базука. Вероятността да ни ударят сериозно е голяма. Робин Худ обаче също е имал много успехи", допълни той.