Убийствено пътуване за Левски до Павлодар и обратно

снимка: levski.bg

Левски ще има доста тежка следваща седмица, тъй като окончателно стана ясно, че "сините" няма да използват чартърен полет за гостуването си на Иртиш (Павлодар) на 11-и юли в Казахстан.

 

Собственикът на тима Тодор Батков направи всичко по силите си, за да осигури самолет на отбора, но в крайна сметка това няма да стане. Последният вариант беше правителственият Авиоотряд 28 да отведе делегацията до Павлодар, но и той пропадна.

 

Това стана ясно късно снощи, въпреки че през последните дни се очакваше да се стигне до споразумение и "сините" да летят спокойно за казахстанското градче, но сега за Митов и компания предстои кошмарно пътуване.

 

За да стигнат навреме, футболисти и треньори тръгват от София на 9-и юли и ще кацнат първо във Виена. Там следва прикачане на друг самолет, който ще ги отведе в Астана, а чак след това "сините" ще тръгнат към Павлодар, където се очаква да пристигнат на 10-и юли сутринта.

 

Делегацията на Левски ще има две нощувки там, като в обратната посока се тръгва на 12-и - Астана - Виена - София. Очаква се "сините" да се приберат на 13-и юли.

 

Заради тежкото пътуване Левски ще тръгне с 35 човека, като сред тях няма да са Тодор Батков и Иво Тонев. Само 5 дни след изтощителното пътуване 26-кратните шампиони ще трябва да се изправят срещу Широки Брег, при положение че отстранят Иртиш.