Ето какво поиска Рууни, за да остане в Юнайтед

снимка: Guliver/Getty Images

Уейн Рууни е готов да остане в Манчестър Юнайтед и да играе под ръководството на новия мениджър Дейвид Мойс, но нападателят е поставил едно сериозно условие за това - клубът да изясни случилото се в края на миналия сезон.


Тогава вече бившият мениджър на тима сър Алекс Фъргюсън обяви, че Рууни е подал втора молба за трансфер в друг клуб, което и настрои голяма част от феновете на тима срещу него. Националът бе освиркван по време на награждаването за титла №20 на Юнайтед, като дори остана извън групата за последния мач на Фърги начело на отбора.


Наследникът на Фъргюсън Дейвид Мойс вече проведе една среща с Рууни, като предстои и втора такава, която изцяло да изясни бъдещето на стрелеца.


"Мирър" посочва, че Рууни няма претенции за позицията си на терена, като е готов да играе както на фланга, така и по-изтеглен назад. 27-годишният футболист обаче е категоричен, че през миналия сезон не е подавал молба за трансфер, като Манчестър Юнайтед трябва да изясни това пред феновете.


Ситуацията обаче е сложна, имайки предвид, че това би означавало думата на сър Алекс Фъргюсън да бъде поставена под въпрос. Шотландецът вече заема директорски пост на "Олд Трафорд", като е трудно да се вярва, че Юнайтед би застанал срещу един от най-големите си символи.