БФС реже ЦСКА, заради страх от УЕФА

БфС не приема вари­анта на ЦСКА със създа­ването на нов клуб, по­купка на "Нефтохимик" и договор за взимане акци­ите на стария "червен" тим. Това научи "Стандарт".

 

Вчера топката бе­ше подадена в полето на Боби Михайлов. Паро Никодимов внесе в дело­водството на БфС мол­ба за свикване на Изпъл­ком, който да одобриевентуалната трансфор­мация до ЦСКА 1923.

 

"Червените" уточниха, че могат да купят бургаз­лии, но имат и втори ва­риант.

 

"Няма смисъл да вадим пари за сделка преди да знаем мнение­то на БФС. Току виж "Титан" се оказали с два клуба", споделиха от ръ­ководството на "армей­ците".

 

Боби Михайлов не предвижда в близките дни свикване на Изпъл­ком. Нищо чудно обаче да се събере Лицензионната комисия към БфС.

 

"Тя вече даде становище "против" и не виждаме какво ново може да из­мисли", признаха от "Иван Асен". Опасения­та са, че дори при натиск "отгоре" и даване зелена светлина на проекта "ЦСКА 1923", може да стигне до разследване на УЕФА.

 

Особено ако но­вият червен тим стигне до участие в евротурнирите. Това вероятно е ед­на от причините Гриша Ганчев да се откаже от преместване на Литекс на "Армията".

 

Бизнесме­нът лично се консултира с УЕФА, когато плани­раше да поеме "червени­те". При отказа си обаче Ганчев не каза точните си аргументи.

 

Никой от ЦСКА не е питал БФС за компромисен вариант. А той се очертава един. У нас придоби известност като Берое, но всъщност ко­пира пътя на Глазгоу Рейнджърс. ЦСКА обя­вява процедура по фалит. Отборът губи лиценз и се назначава синдик. Пуска се молба до Профлигата за получаване на "уайлд-кард" с мотивирано обяс­нение за изчистване на дълговете. Клубовете гласуват за или против връщането в елита на ЦСКА.

 

Рейнджърс изгоря с 25 срещу 5 гласа. У нас се очаква обаче да бъде даден път на "чер­вените", тъй като в про­тивен случай интересът към "А" група отива по дяволите. Все пак всич­ко е въпрос на сондажи и преговори.

 

Другата надежда пред "армейските" фенове е да се появи благодетел, кой­то да купи клуба и да нап­рави оздравителна прог­рама. Засега такива на хо­ризонта обаче липсват.