Ред Бул няма да бърза със заместника на Уебър

снимка: БТА/AP

Екипът на трикратните световни шампиони Ред Бул няма да бърза с обявяването на съотборника на Себастиан Фетел за следващия сезон.

 

Както е известно, Марк Уебър обяви, че ще напусне Формула 1 след края на сезон 2013, за да се подвизава в световния шампионат за издръжливост и най-вече в „24-те часа на Льо Ман".

 

Така остава отворен въпросът кой ще замести австралиеца във втория болид на Ред Бул, като най-засилените спекулации засягат Кими Райконен като ново попълнение на екипа.

 

Ред Бул излезе с официално съобщение, за да изрази благодарност на Уебър за съвместната работа, отдадеността му на отбора и усилията, които е положил от 2007-ма година насам за развитието на екипа.

 

„Сигурен съм, че Марк не е взел това решение лесно и е обмислил внимателно положението. Ще използваме цялото време, с което разполагаме, преди да обявим името на заместника му.

 

Благодарим на Марк за цялата отдаденост и работа за доброто на отбора, неговите постижения във Формула 1 са великолепни, като съм сигурен, че той ще завърши сезона подобаващо.

 

Пожелаваме на Марк успех в следващия етап от кариерата му", каза Крисчън Хорнър, отборният директор на „червените бикове".