Луис Суарес се договори с Реал Мадрид

снимка: БТА

Нападателят на Ливърпул Луис Суарес е напълно готов да се премести в Испания и да облече екипа на Реал Мадрид, след като на Острова гръмнаха с информацията, че Канибала се е договорил за личните си условия с ръководството на тима.

 

Според различни източници, договорът ще е за 4 години, а заплатата на играча ще е около 8 милиона евро на сезон.

 

Голмайсторът на Уругвай беше категоричен на няколко пъти, че иска да напусне Англия заради отношението на феновете към него и семейството му, както и заради множеството скандали около неговото име.

 

Отличен пример за желанието на Суарес е фактът, че той беше наказан за 8 мача заради недоказани обвинения, че е проявил форма на расизъм срещу Патрис Евра. Джон Тери пък, чиято вина беше доказана, получи едва три.

 

Ливърпул няма никакво намерение да се разделя със своята звезда, но трансферът може да бъде задвижен, когато нападателят се върне от Купата на Конфедерациите и подаде официална молба за трансфер.

 

В Реал Мадрид пък са убедени, че могат да вземат №7 на "мърсисайдци" за по-ниска сума от 40 милиона паунда - цената, заложена в контракта му с тима от "Анфийлд".

 

Ливърпул като че ли се подготвя за тази сделка, след като беше привлечен Иаго Аспас от Селта, а също така се подготвя и трансфер на Хенрих Мъхитарян от Шахтьор - нападатели със сходни на Суарес качества.