Новият сеньор: Уважавам Моуриньо, не е нужно от много промени

снимка: БТА/AP

Карло Анчелоти официално пое кормилото на Реал Мадрид и беше изключително емоционален в първите си слова като треньор на "най-великия клуб в света".

 

Сагата с пристигането на италианския специалист намери своя край снощи, когато стана ясно, че Лоран Блан поема ПСЖ и татко Карло е свободен да преследва мечтата си, поемайки "кралския клуб".

 

Освен че определи целите пред отбора (красив футбол и триумф в Шампионска лига), Анчелоти похвали селекцията в Реал Мадрид и бившия треньор Моуриньо, настоявайки че няма нужда от много промени.

 

"Основата в отбора е много добра и няма нужда от много промени. През следващите няколко дни ще говорим за това какво ще променим. Сега не мога да кажа кой си отива и кой остава", коментира италианецът.

 

"Имаме много млади футболисти, което е много хубаво - те са амбициозни и много талантливи, така че ще разчитам на тях. Много съм мотивиран да работя в тази обстановка, а целта е ясна - Десетата. Това изобщо не ме притеснява.

 

"Моуриньо е един страхотен треньор и е направил хубави неща за отбора. Изпитвам уважение и респект към него. Но той има един характер, а аз съвсем различен. Това обаче не ми пречи да имам уважение към него.

 

"Барселона пък е много добър отбор, най-добрият в момента в Испания, но могат да бъдат победени. Мачовете ще бъдат изключителни и съм убеден, че Реал ще бъде по-добрият отбор", сподели още дон Карло.