И Чагаев се уплаши и избяга от Кобрата, вижте кой е новият му съперник

снимка: БТА

Узбекистанецът Руслан Чагаев стана поредният боксьор, бил отбой от мач с българина Кубрат Пулев. Подобно на Томаш Адамек и Тайсън Фюри, Чагаев е решил да се откаже от боя си с Кобрата, разкриха промоутърите на Пулев от "Зауерланд Ивентс".

 

Все още не са ясни официалните мотиви за решението на Руслан Чагаев, който е известен и като "Белия Тайсън". Той трябваше да се изправи срещу Кубрат Пулев на 24 август в Германия в мач, в който българина залагаше и двата си шампионски пояса - интерконтиненталната и европейската титла.

 

От Европейския боксов съюз (EBU) определиха и името на новия съперник за титлите на Кобрата. Това е състезаващият се за Германия украински гигант Александър Димитренко.

 

Именно Димитренко бе боксьорът, от който Кубрат Пулев отне европейската титла, след като го нокаутира в 11-ия рунд на 5 май миналата година на гала вечер в Ерфурт (Германия).

 

Европейският боксов съюз постави на промоутърите на двамата боксьори краен срок до 10 юли, за да се договорят за организирането на новия мач, като се предполага, че той отново ще бъде в Германия.

 

Александър Димитренко записа две победи, след загубата си от Кобрата, Така балансът му на професионалния ринг вече е 36 успеха срещу едва две загуби, втората от които нанесена му от българина.

 

Кубрат Пулев пък все още не познава вкуса на поражението след 17-те си победи между въжетата.

 

Победителят от мача между Пулев и Димитренко (разбира се, ако отново не настъпят някакви промени) ще стане официален претендент за световните титли на Владимир Кличко.