Греъм Дот за Sporta.bg: Нямаше да е лесно да направя максимум

галерия:

снимка: Monique Limbos

Световният шампион от 2006-та година Греъм Дот за първи път идва в България за турнира PTC Victoria Bulgaria Open.

 

Той не участва миналата година, но пред Sporta.bg заяви, че е чувал много добри отзиви за състезанието през ноевмри 2012 и сега е останал доволен от условията.

 

„Залата е много хубава, всичко е наред. Не бях тук миналата година, но сега ще видим какво ще стане, още не съм влязъл в ритъм", заяви Дот пред Sporta.bg

 

Той спечели с 4:0 срещу Констаинтин Гочев, като в първия фрейм можеше да направи максимум, но брейкът му спря на 104 точки след пропуск по предпоследната червена.

 

„Нямаше да е лесно да направя 147, съжалявам, че не можах. Опитах се да вкарам предпоследната, но пласирането беше сложно и пропуснах.

 

Впечатленията ми от хотела и от залата са много добри. Имаме осигурен транспорт до мястото на събитието и всичко е много добре. Имаше доста хора, което никак не е лесно за толкова ранен мач.

 

Не знаех, че Нийл Робъртсън е спрял да играе, за да гледа брейка ми.

 

Мога да кажа, че успях да си почина след края на миналия сезон, но не се чувствам на сто процента готов за игра в момента. Ще видим как ще се развие турнира, има много топ играчи, което ще го направи по-интересен.

 

Надявам се да изиграя поне още няколко срещи", коментира Дот пред Sporta.bg