ВИДЕО: Освирквания, аплодисменти и победа на прощаване за Специалния

снимка: БТА

Реал Мадрид изпрати Жозе Моуриньо с победа 4:2 над Осасуна в последния мач на Специалния начело на тима. На трибуните също беше интересно, като част от публиката благодареше на Моуриньо, но по-голямата част от стадиона беше настроена много враждебно към треньора.

 

Игуаин и Есиен дадоха аванс на домакините през първото полувреме, но през вторите 45 минути Роберто Торес и Алваро Сехудо върнаха интригата. Бензема в 69' беше безпогрешен и вкара за 3:2, а Кайехон във вероятно последния си мач отбеляза за крайното 4:2.

 

Така Реал Мадрид завършва и третия си сезон под ръководството на португалеца със 100 и повече гола в първенството, като "кралете" имат 103 на своята сметка. Те обаче остават на второ място, далеч зад лидера и нов шампион Барселона. Равносметката за Моу пък е 1 титла, една Купа и една Суперкупа на Исапния.

 

Реал Мадрид започна колебливо срещата, като Осасуна имаше далеч по-добрите положения в началото. 4-ият вратар на тима Хесус Фернандес трябваше да се намесва на три пъти, като най-интересно пред неговата врата беше в 33', когато Йоренте изскочи сам срещу него, но нападателят не успя да го преодолее.

 

Така Осасуна не успя да стигне до изненадващ гол, а в следващите минути домакинтие се представиха отлично - Игуаин беше изведен чудесно, а той с тяло надигра защитник и остана сам срещу вратаря. Аржентинецът бе точен и направи 1:0, вкарвайки гол №100 за Реал в първенството.

 

Това не беше всичко за първата част, след като в 38' Йозил центрира от корнер, а топката беше засечена от Микаел Есиен, който с глава преодоля съпротивата на вратаря - 2:0 за домакините. До края на полувремето двата отбора си размениха по едно положение, но повече голове не паднаха.

 

Началото на втората част определено беше за тима от Памплона, след като Хесус направи нови 2 спасявания, но и той не успя да реагира в 52' - Роберто Торес се озова на стрелкова позиция от 16 метра и с прекрасен техничен удар направи 2:1. Начо и Игуаин след това направиха пропуски за Реал.

 

Осасуна обаче продължаваше да играе по-добре и логичното се случи в 63', когато топката беше центрирана в наказателното поле, а там с глава комбинираха Имву и Сехудо, като вторият отбеляза в обратния ъгъл - 2:2 на "Сантяго Бернабеу".

 

В 69' обаче блесна гения в нападението на домакините, като Йозил изведе в наказателното поле Бензема, който заобиколи защитник и с хубав удар направи 3:2 за своя тим. След това беше отменен несправедливо още един негов гол, докато Хесус отново спаси два далечни удара.

 

В 87' дойоде и най-красивият момент в срещата, когато Игуаин направи отличен пробив отляво и пусна към Бензема. Той подходи неегоистично и подаде на Кайехон вдясно на наказателното поле, а младият нападател успя да вкара в може би последния си мач с бялата фланелка - 4:2.