Още една тенис легенда изчетка Гришо

снимка: SPORTA.BG

Бившият №1 в световния тенис и настоящ анализатор на "Евроспорт" Матс Виландер също се присъедини към хората, предричащи бляскаво бъдеще на българската ракета Григор Димитров.

 

Днес талантът от Хасково излиза срещу настоящия №1 Новак Джокович в мач от третия кръг на Ролан Гарос, а официалният сайт на турнира вече определи сблъсъка като "мач на деня".

 

Говорейки в традиционната си рубрика "Гейм, сет, Матс", 48-годишният швед не скри чудесните си впечатления от играта на Григор Димитров. През тази седмица Гришо се превърна в първият българин до момента, достигнал трети кръг на турнир от Големия шлем.

 

"Григор е играчът на бъдещето. Утрешният (днешният, б.а.) му мач срещу Новак Джокович е най-интересният от програмата на Ролан Гарос", заяви Виландер.

 

Срещу Новак Джокович Григор Димитров ще опита да повтори представянето си от "Мастърс"-а в Мадрид, когато българинът записа сензационен успех в три сета. Днешният двубой обаче ще се изиграе в три от пет части, което представлява и съществена разлика спрямо сблъсъка в испанската столица.