Венци каза на кого давал пари, от кого взел и колко точно

снимка: Булфото

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов както винаги разкри куп интересни подробности около инфарктния финал на първенството, в който „белите" играха водеща роля и на практика определиха шампиона на България.

 

Според боса на Славия отборът не е бил премиран сериозно от собственика на Лудогорец Кирил Домусичев, който „просто почерпил" заради това, че „белите" откраднаха точка на „Герена".

 

Венци Стефанов не пропусна да се заяде с президента на Левски Тодор Батков и го определи за човек, който си говори с „небесни сили и си вярва".

 

Шефът на „белите" нямаше как да подмине и казуса с българските съдии, въпреки че претенции срещу тях липсваха в последния кръг на първенството. Стефанов индиректно изрази съмнение в морала на водещия рефер Станислав Тодоров и буквално обяви, че Момчил Врайков е единственият роден съдия, който му е „искал пари".

 

Освен тези колоритни факти, Венци разкри още, че футболист на Славия е плакал в съблекалнята след края на мача с Левски, но не конкретизира дали е защото е бил фен на „сините" или е заложил за тяхна победа.

 

Вратарят Георги Петков пък е искал да си пусне мустак специално за мача с Левски, за да подразни собственика на "сините" Тодор Батков.

 

Също така Стефанов разкри причината за раздялата на Славия с един от най-добрите си играчи, макар и вече на преклонна футболна възраст - Здравко Лазаров.

 

„Имаше много истории като от Агата Кристи преди мача с Левски", започна Стефанов на специалната си пресконференция.

 

„Не сме взели никакви пари от Лудогорец. Киро (Кирил Домусчиев бел.ред.) само почерпи", заяви босът на „белите", въпреки информациите, че шампионите са превели 200 000 лева в касата на Славия.

 

„Няма да тръгна да казвам като колегата Батков, че само Славия играе срещу всички и е честен. Той говореше за Господ - явно си говори с небесни сили и си вярва.

 

Ако бяха сложили на мача с Левски Шуменския изпълнител (Станислав Тодоров е родом от Шумен бел.ред.), щях да извадя отбора. По-добре Батков да беше свирил или Мариян Христов, или Топузаков.

 

Единствено Момчил Врайков ми е искал пари, навремето ми искаше 5 хиляди лева. Минало бешело. Лудогорец да са ни дали 270 000 евро? Айде бе, ако бяха предложили, щях да взема. Колкото и да бяха предложили, всички щях да взема. Няма нужда от пари, за да скоча на Левски.

 

Ако дадат половин милион, събирам журналистите и давам банкет с парите на Домусчиев. Обещавам", допълни Стефанов в типичен стил.

 

„Здравко Лазаров влиза в политиката. Не се смейте, за да не се наложи да му чукате на вратата някога.

 

Заплахи имаше и към мен, и към Вили Вуцов, и към Гошо Петков. Мариян Христов обиждаше след мача, а навремето е ял бял хляб в Славия. Взехме го - дърводелец, публиката викаше да го махаме. После игра голям футбол зад граница, но да е жив и здрав", заяви Стефанов.