Лудогорец сензационно стана шампион без титла

снимка: Булфото

Лудогорец е новият-стар шампион на България след сензационно развитие на финалния ден от сезона в NEWS7 футболно първенство!

 

„Орлите" от Разград свършиха своя дял от немислимия сценарий и победиха с 3:0 Монтана на стадион „Огоста".

 

Лудогорец се нуждаеше от услуга от страна на Славия, която стигна до нечувано и сензационно равенство на „Герена" 1:1 и на практика прати титлата в ръцете на „орлите".

 

Очаквано обаче Ивайло Петев и компания не бяха наградени подобаващо за постижението си, тъй като титлата беше на "Герена" и очакваше да бъде присъдена на Левски.

 

Възпитаниците на Ивайло Петев поведоха в резултата в 31-ата минута на почти празния стадион „Огоста" чрез Станислав Дяков и поне за 120 секунди се завърнаха на първо място в класирането.

 

По това време Левски и Славия играеха при резултат 0:0 на стадион „Георги Аспарухов" в столицата, но попадението на Базил де Карвальо в 33-ата възстанови преднината на „сините" от 1 точка в таблицата.

 

Вторият гол във вратата на Монтана бе реализиран в 68-ата минута от току що появилият се в игра Михаил Александров. Той получи перфектен пас на празна врата от Кишада и без проблеми увеличи аванса на гостите - 0:2.

 

„Орлите" трябваше да разчитат изцяло на Славия да създаде чудо на „Герена" и да избегне загубата. Явно космическите суми, които президентът Кирил Домусчиев бе обещал на „белите" им помогнаха да стигнат поне до равенство с Левски.

 

Така новият шампион на България за сезон 2012/2013 се казва Лудогорец, който за 2-ри пореден път вдига най-ценния трофей в българския футбол.

 

Лудогорец финишира на първо място в класирането със 72 точки - само 1 повече от „сините", като ще участват в плейофите за Шампионска лига от есента.

 

Тимът от Разград беше изпаднал в нокдаун преди седмица след загубата с 0:1 на „Герена", но днес молитвите на хората от лагера на „орлите" бяха чути.

 

Светослав Дяков беше оставен непокрит в 31-ата минута от бранителите на Монтана и без проблеми с глава засече в мрежата добро центриране отляво на Кишада.

 

През първото полувреме „орлите" можеха да си осигурят далеч по-комфортна преднина, но големи пропуски направиха Мирослав Иванов, Георги Костадинов, Себастиан Ернандес и Кишада.

 

Особено фрапантни бяха изпуснатото положение на Ернандес, който се включи сред титулярите в последния момент на мястото на Марселиньо. В 21-ата минута Ернандес се измъкна очи в очи с вратаря Христо Иванов и от воле стреля, но над вратата.

 

Костадинов пък на два пъти от пеналтерията не можа да преодолее стража на Монтана в самия край на полувремето. Заради невнимателен пас назад на Кайсара пък домакините сензационно можеха да стигнат до равенството, но вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов с крак изчисти от голлинията и предотврати автогол.

 

В 68-ата минута всичко приключи в Монтана, след като гостите от Разград стигнаха до втори гол. Мирослав Иванов хитро копна топката над защитата на домакини, извеждайки Кишада отляво в наказателното поле. Последва отлично центриране успоредно на голлинията, където на празна врата Александров без проблеми се разписа за 0:2.

 

Отново Александров с глава покачи резултата на 0:3 в 78-ата минута - само секунди, след като дойдоха страхотните за Лудогорец новини от „Герена", че Славия е изравнил на Левски!