Реал Мадрид иска да представи Анчелоти на 3 юни

снимка: БТА

Карло Анчелоти ще бъде представен като старши-треньор на Реал Мадрид на 3 юни, ако преди това "кралския клуб" успее да се споразумее с Пари Сен Жермен относно освобождаването на италианеца от "Парк де Пренс", съобщава спортен ежедневник №1 в Испания "Марка".

 

Самият Анчелоти не крие желанието си да напусне ПСЖ и да застане начело на "лос меренгес", но поне засега шефовете на новия френски шампион отказват да прекратят контракта му.

 

На 2 юни пък ще бъдат проведени изборите за нов президент на Реал Мадрид, като с оглед на липсата на кандидатури, Флорентино Перес със сигурност ще получи нов мандат за управление на "Сантяго Бернабеу".

 

Според информация на "Марка", желанието на Перес е да представи Анчелоти още на следващия ден - в понеделник (03.06), с което и да даде начало на новия суперпроект на "кралския клуб".

 

Тогава може да бъде обявено и влизането на френската легенда Зинедин Зидан в треньорския щаб на Реал, като Перес вече се готви за ново "горещо" лято, подобно на онова през 2009 година. Тогава Реал Мадрид инвестира 250 милиона евро във футболисти като Кристиано Роналдо, Кака, Шаби Алонсо, Карим Бензема, Алваро Арбелоа, Раул Албиол и Естебан Гранеро.

 

В случай, че Реал Мадрид не успее да постигне споразумение с ПСЖ относно Анчелоти, то фаворит №1 за поста е настоящият треньор на Байерн Юп Хайнкес.