ПСЖ изнудва Реал Мадрид за Карло Анчелоти

снимка: БТА

Ръководството на Реал Мадрид прави всичко по силите си, за да осигури услугите на Карло Анчелоти през следващия сезон, но това няма да е никак лесно, категоричен е днес френският ежедневник "Екип".

 

Според информация на авторитетното издание, собственикът Кхелайфи няма никакво желание да сменя треньорите в ПСЖ, като иска да задържи италианеца начело поне и за следващия сезон.

 

Все пак Реал Мадрид може да вземе дон Карло, но за тази цел трябва да се бръкне с цели 7.5 милиона евро, без да е включена заплатата на Анчелоти в тази цифра.

 

Засега не се знае готовността на "белия балет" да осигури тази сума, въпреки че напускането на Жозе Моуриньо няма да навреди на финансите на тима. Двете страни се разбраха за прекратяване на договора по взаимно съгласие и нито клубът, нито треньорът ще заплатят заложените 20 милиона евро при разтрогване.

 

Ако Карло Анчелоти не акостира на "Сантяго Бернабеу", един от трансферите на тима също ще се провали - този на Марко Верати. Италианският национал е бил поставен като условие от Анчелоти, за да поеме Реал.

 

При провал на преговорите за опитния специалист, Реал Мадрид вероятно ще се обърне към вариант №2 - Рафаел Бенитес.