Национал от Черноморец блъсна момиче на пешеходна пътека

снимка: Булфото

Националът Георги Терзиев е блъснал 16-годишно момиче на пешеходна пътека на бул. „Стефан Стамболов" в Сливен в неделя вечер.

 

От МВР първоначално разкриха единствено инициалите на шофьора на Ауди-то А8 - 20-годишният Г.Т.

 

По-късно стана ясно, че провинилият се е именно футболистът на Черноморец Георги Терзиев, който обаче е роден на 18-ти април 1992-ра година и съответно е на 21.

 

Пробата за алкохол на футболиста е била отрицателна. Момичето е в тежко състояние в реанимация в сливенската болница.

 

Тя е постъпила с фрактури на горните и долните крайници. Образувано е досъдебно производство, съобщава полицията.

 

Терзиев е роден в Сливен и започва кариерата си в школата на местния Сливен 2000 и по-късно се премества в юношеските гарнитури на Нафтекс в Бургас.

 

През 2008-ма година, едва 15-годишен, той дебютира за „шейховете", като изиграва общо 9 мача за първия отбор.

 

През 2009-та е привлечен в Черноморец, който остава единственият представител на Бургас в А група.

 

На 7-ми октомври 2011-та година Терзиев дебютира за националния отбор на България в контролата с Украйна (0:3). Единственият му официален мач за „лъвовете" е домакинството на Уелс (0:1) на „Васил Левски" в края на квалификациите за Евро 2012.

 

Терзиев отново попадна в списъка с повиканите футболисти на Любослав Пенев за азиатското турне, което включва приятелски мачове с Япония и Казахстан.

 

Последният мач на Черноморец от първенството до момента - домакинството на Локомотив (София) в събота - беше наблюдавано от скаути на Еспаньол, които пристигнаха в Бургас специално за Терзиев.

 

"Папагалчетата" не са единственият елитен европейски клуб, който се интересува от талантливия бранител, чиято цена е фиксирана на 1.2 милиона евро. По-рано през седмицата се появиха информации, че той е искан от Парма, Нюкасъл и Зенит.