Чичото на Фюри: Преговорите с Кубрат Пулев продължават

Личният треньор и чичо на Тайсън Фюри - Питър Фюри потвърди, че преговорите за мач с европейския шампион в тежка категория Кубрат Пулев продължават.

 

В последните няколко дни се появиха слухове, че непобеденият досега Тайсън Фюри може да се изправи срещу сънародника си Дейвид Хей, след като последният се оттегли от предвидения мач с Мануел Чар поради контузия.

 

Някои анализатори предположиха, че Дейвид Хей дори е симулирал травмата в ръката, за да използва шанс да тества уменията си срещу новата звезда Фюри. Подобен мач би генерирал далеч повече приходи сред британските фенове, отколкото двубоя с далеч по-слабо популярния на Острова Мануел Чар.

 

Питър Фюри обаче побърза да заяви, че слуховете за мач с Хей са напълно безпочвени, като разговорите с лагера на Кубрат Пулев продължават.

 

"Това, което се случва с Дейвид Хей, няма каквото и да е отношение с Тайсън. Преговорите с Кубрат Пулев продължават", отсече Питър Фюри пред World Boxing News.

 

Евентуалният сблъсък между Кубрат Пулев и Тайсън Фюри е със статут на елиминационен, като срещата трябва да излъчи един от следващите претенденти за световната корона на Владимир Кличко.

 

Наскоро промоутърите на Кобрата от "Зауерланд Ивентс" също потвърдиха, че разговорите с промоутъра на Фюри Мик Хенеси текат добре.