Фетел оправда провала си с гумите на Пирели

снимка: БТА

Себастиан Фетел обвини директно гумите на Пирели за провала си да стигне до почетната стълбица в Гран при на Испания и да финишира едва 4-ти в състезанието на пистата „Каталуния".

 

Германският състезател на Ред Бул и неговият съотборник Марк Уебър се оказаха потърпевши от високата деградация на гумите, която им попречи да се борят с болидите на Ферари и с Кими Райконен (Лотус).

 

Фернандо Алонсо спечели една от комфортните си победи във Формула 1 и скъси дистанцията спрямо себе си и лидера в класирането при пилотите Фетел.

 

„Според мен, можем да бъдем доволни от 4-тото място, или поне ни се налага да сме доволни", заяви Фетел.

 

„Първите три коли в състезанието бяха прекалено бързи за нас и по отношение на работата с гумите определено се справиха по-добре от нас. Иначе що се отнася до състезателното темпо, не сме отчели изоставане.

 

Колата е достатъчно бърза, но трябва да направим нещо с гумите, за да можем да ги използваме по-добре. Когато говорим за темпо в една обиколка и темпо в състезанието, всичко е напълно различно.

 

Трима души се справиха по-добре от нас, така че ни трябва подобрение. Не по отношение на темпото на колата, а на работата с гумите.

 

Според мен прекалено много се затруднявахме да се придържаме към стратегията с три спирания в бокса, но трябва да си признаем, че не се справихме с плана", завърши германският шампион с Ред Бул.